Piramidele secrete din Bosnia Hertegovina - calatoriiinlume

Post Top Ad

Post Top Ad

14 iulie 2020

Piramidele secrete din Bosnia Hertegovina


Piramidele secrete din Bosnia Hertegovina

Piramidele bosniace reprezintă un grup de formațiuni geologice considerate naturale. Acestia se afla în apropiere de orașul Visoko, aflat la nord-vest de Sarajevo. Dealul acesta este numit Visočica si a ajuns în centrul atenției internaționale în octombrie 2005.

 


Se sustine că acestea sunt create de om și prin urmare ar fi una dintre cele mai mari piramide antice de pe Pământ.

Unele dintre ele serveau drept morminte, în timp ce scopul celor mai multe altor piramide rămâne un mister. În aceste condiții, nu este surprinzător că astfel de piramide au fost descoperite și în Europa, mai exact în Bosnia.

Vechimea piramidelor din Bosnia

Piramidele din Bosnia au o vechime de 12.000 – 34.000 de ani și au fost construite de un popor misterios . Aceasta sa facut într-o zonă care se află în apropiere de Sarajevo. Aceasta este capitala statului Bosnia și Herțegovina.

Piramidele din Bosnia au fost descoperite în 2015.Pe lângă faptul că erau cel mai mari din lume, piramidele erau legate între ele de tuneluri subterane . Săpăturile au evidențiat straturi de conglomerat fracturat la Visočica. In acelasi timp in straturi de la Pljesevica s-au descoperit plăci de gresie crăpate. Acestia erau crapate si separate de straturi de argilă.

Descoperirea piramidelor

Din America până în Asia, arheologii au  facut foarte multe  descoperi. Aproape toate culturile antice au construit monumente masive cu mii de ani în urmă.

Se spune că piramidele mezoamericane și cele egiptene au fost ridicate de același popor . Acestia au construit piramidele din Bosnia, iar complexul de piramide ar putea fi, „mama tuturor piramidelor”.

În 2006, a fost demarat un mare proiect pentru restaurarea vârfului așa-numitei Piramide a Soarelui. Se susține că aceasta este cea mai importantă dintre cele patru piramide, având înălțimea de 360 de metri.

 

 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Top Ad