Casa Alba - calatoriiinlume

Post Top Ad

Post Top Ad

27 aprilie 2023

Casa Alba

Casa Alba este reÈ™edinÈ›a oficială È™i principalul loc de muncă al preÈ™edintelui Statelor Unite ale Americii. Aflată la adresa oficială 1600 Pennsylvania Avenue NW Ã®n Washington, D.C., clădirea principală a fost construită în stil georgian, între 1792 È™i 1800 . Casa alba este din gresie vopsită în alb, fiind reÈ™edinÈ›a È™efului executivului american pentru toÈ›i preÈ™edinÈ›ii începând cu John Adams. După ce Thomas Jefferson s-a mutat în Casa Albă, în 1801, împreună cu arhitectul Benjamin Henry Latrobe, au realizat planuri de extindere a clădirii pentru a crea facilități de stocare. Concursul organizat pentru realizarea construcÈ›iei The White House a fost câștigat de un arhitect irlandez care trăia în Charleston, South Carolina, James Hoban. 

Acesta a rămas în istoria arhitecturii ca arhitectul care a proiectat Casa Albă originară. AcÈ›iunea de construire a unei reÈ™edinÈ›e oficiale a executivului a fost iniÈ›iată de primul preÈ™edinte american, George Washington, care împreună cu proiectantul oraÈ™ului, Pierre Charles L’Enfant, au ales locul construcÈ›iei. Clădirea oficial a primit numele de Palatul PrezidenÈ›ial, sediul executivului .

PreÈ™edintele Theodore Roosevelt a numit-o “Casa Albă“. PuÈ›ini oameni realizează adevărata mărime a Casei Albe, deoarece o mare parte din acesta este distribuită în subteran È™i acoperite de copaci È™i grădini. Casa Albă are 6 etaje ÅŸi 5110 mp, 132 camere È™i 35 de băi în cele două etaje supraterane; 412 uÈ™i; 147 ferestre; 28 È™eminee; 8 scări; 3 lifturi; 5 bucătării; 5000 vizitatori pe zi; 1.825.000 vizitatori pe an.
Casa Alba

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Top Ad