Catedrala Sfinților Petru și Paul - calatoriiinlume

Post Top Ad

Post Top Ad

27 aprilie 2023

Catedrala Sfinților Petru și Paul

Catedrala Sfintilor Petru si Paul sau Catedrala Națională din Washington  este o catedrală episcopală din orașul Washington D.C. Este cea mai mare biserică din acest oraș și a doua cea mai mare din această țară. După Catedrala Sfântul Ioan cel Divin din New York. În anul 1792, arhitectul Pierre Charles L’Enfant, cel ce a proiectat așezarea orașului Washington D.C. Acesta a lăsat o zonă liberă a orașului pentru construirea unei mari biserici cu scopuri naționale, după cum spunea el. În 1891 a avut loc o reuniune a Congresului american pentru reînoirea planului de construcție a viitoarei catedrale. Pe data de 6 ianuarie 1893, Fundația Protestantă a Catedralei Episcopaliene a Districtului 

Columbia  a fost de acord cu decizia Congresului de a construi catedrala. A 52-a reuniune a Congresului Statelor Unite ale Americii a luat în cele din urmă decizia în actul de încorporare a Fundației Protestante de a împuternicio financiar să construiască și să mențină o catedrală în Districtul Columbia (D.C) pentru a promova caritatea și educația religioasă. În anul 1896 a fost stabilită Dieceza Episcopaliană de Washington cu Henry Y. Satterlee ca prim episcop. Din acel moment a fost stabilită strategia pentru construcția catedralei. Celebrul arhitect englez George Frederick Bodley, maestru al stilului neogotic, a fost numit arhitect-șef. 

Construcția catedralei a început destul de târziu, la 29 septembrie 1907, odată cu ceremonia de deschidere a lucrărilor oficiată de președintele Theodore Roosevelt. Finanțarea catedralei a venit din surse private, nemaiputând să beneficieze de sprijinul statului odată cu declanșarea Primului Război Mondial (1914-1918). După război, lucrările au reînceput după o scurtă pauză, dar Bodley murise așa că Philip Hubert Frohman a fost numit arhitect-șef. Catedrala a fost finalizată în anul 1990 și inaugurată de către președintele George H. W. Bush.

Catedrala Nationala Din Washington

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Top Ad