Grădina botanică regală Kew, Londra - calatoriiinlume

Post Top Ad

Post Top Ad

29 aprilie 2023

Grădina botanică regală Kew, Londra

 

Grădini botanice 

Cele mai frumoase 10 grădini din lume

Impresionanta grădină botanică regală din districtul Kew din Londra se întinde pe 330 ha şi este inclusă în lista  UNESCO, ca obiectiv de patrimoniu mondial. Aici puteți descoperi peste 50.000 de specii diferite de plante, dar puteţi explora şi galerii de artă, edificii unice și zone climatice. Un peisaj unic modelat de anotimpuri, veţi admira în parcul dendrologic, care oferă o colecţie vastă de 14.000 de copaci. Peste lacul împânzit cu patru insule şerpuieşte un pod de pe care se poate urmări viaţa salbatică.

Iniţial, grădina a fost proiectată în 1759 de Prințesa Augusta (Mama Regelui George al III-lea), pe o suprafaţă de 3,6 ha la White Lodge din Richmond, Londra. În anii 1770, regele George al III-lea a decis să extindă grădina şi a apelat la celebrul botanist Joseph Banks. Acesta a adunat într-o colecţie plante din întreaga lume pe care a dăruit-o noii grădini.

În secolul al XIX-lea, au fost construite câteva sere, Palma fiind cea mai atractivă, graţie plantelor tropicale pe care le adăposteşte. Nu în ultimul rând, sera prinţesei de Wales este iarăşi a atracţie importantă a grădinilor Kew. Această seră conține 10 zone climatice diferite controlate cu ajutorul tehnologiei computerizate. Aici se găsesc plante de deșert, plante carnivore și diverse specii de orhidee ce pot fi admirate de pe o pasarelă înaltă de 59 de metri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Top Ad