Grădina Keukenhof - calatoriiinlume

Post Top Ad

Post Top Ad

29 aprilie 2023

Grădina Keukenhof

 

Gradini botanice,

Cele mai frumoase 10 grădini din lume

Unul dintre locurile cele mai vizitate din Olanda şi printre cele mai faimoase şi fotografiate, grădina Keukenhof este cea mai mare grădină de flori din lume. În ciuda numelui – Keukenhof înseamnă „grădina de zarzavat” – aici veţi găsi un adevărat paradis al iubitorilor de flori. Situată în orașul Lisse, Olanda de Vest, pe o suprafață de 32 ha, Keukenhof  găzduiește peste 7 milioane de plante, motiv pentru care este considerată „grădina Europei”.

Grădina Keukenhof este proiectată în stil englezesc, cu alei ce şerpuiesc printre straturi de flori amestecate cu platouri întinse, iazuri superbe şi pomi seculari. Florile creează adevarate covoare cromatice care te îndeamnă să le fotografiezi continuu. Un alt lucru interesant despre Keukenhof pe care trebuie să-l știți este că în fiecare an grădina are teme diferite. Fie că alegeţi să mergeţi 15 km pe jos, fie să vă plimbaţi 45 de minute cu barca, ambele perspective vă oferă  o șansă unică de a explora frumusețea și diversitatea grădinii şi de a admira cele peste 100 de opere de artă răspândite pe alei.

Grădina Keukenhof este deschisă doar primăvara, de la sfârșitul lunii martie până la sfârșitul lunii mai. Lalele, narcise, zambile, brânduşe, orhidee, amaryllis şi cel mai mare spectacol de crini, toate anunţă venirea primaverii. Aici, regină este laleaua: mai mari sau mai mici, albe, roz, negre, în forma clasică sau în înfăţişări nebănuit de frumoase, alei cu flori plantate în cele mai interesante combinaţii de culori, ronduri în nuanţe pastelate oferă efecte vizuale incredibile. Nu ai cum să nu fii încântat de spectacolul naturii din Keukenhof, dar mai ales, impresionat de măreţia proiectului. V-aţi imaginat vreodată transpunerea fizică a expresiei „o mare de flori”? Ei bine, ceea ce veţi descoperi aici, s-ar putea să vă depăşească cu mult imaginaţia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Top Ad