Laos vs Vietnam - calatoriiinlume

Post Top Ad

Post Top Ad

10 iulie 2020

Laos vs Vietnam


Laos vs Vietnam

Cum cele două state învecinate prezintă un potențial turistic enorm pentru iubitorii de natură . Acestia sunt în căutarea sălbăticiei, este foarte dificil de ales una dintre cele două destinații.
 

Luang Prabang – este un oraÈ™ considerat bijuteria cea mai de preÈ› a Laosului È™i oraÈ™ul regilor de odinioară. Luang Prabang adăposteÈ™te 66 de temple, unele dintre cele mai vechi din È›ară, precum Templul Wat Xieng Thong – numit Templul OraÈ™ului de Aur. Aici se mai afla  È™i vechiul palat supranumit È™i Palatul de aur (ce a fost construit în 1904 pentru penultimul rege laionez).In anul 1995 oraÈ™ul a fost înscris pe lista UNESCO a Patrimoniului Cultural Mondial.La 30 de km depărtare de Luang Prabang se află cascadele Kuang Si sau Tat Kuang. Aceste cascade sunt considerate unele dintre cele mai impresionante din lume.

Orase importante 

Vientiane – capitala Laos-ului este un oraÈ™ spectaculos prin multitudinea templelor, dar È™i a clădirilor noi, moderne. Acestia fiind un amestec inedit de vechi È™i nou. Printre cele mai importante obiective turistice din Vientiane se regăsesc:  Pha That Luang – cel mai venerat sanctuar, Templul Wat Ong Teu Mahawihan, Templul Wat Si din Laos, Parcul lui Buddha, etc.
Vang Vieng – este una dintre zonele cele mai vizitate de turiÈ™ti în Laos, datorită poziÈ›iei geografice deosebite. Printre principalele atracÈ›ii ale zonei se numără călătoria cu balonul, o experiență unică de altfel. SenzaÈ›ia călătoriei cu balonul este intensă.

Populatia Vietnameza

Aproximativ 90% din populație este vietnameză. Limba vietnameză este cea mai vorbită limbă de către vietnamezi (și în cea mai mare parte singura). Dincolo de marketingul de țară practicat la nivel înalt și mai ales în mediul de afaceri care induce, la nivel internațional. Ipoteza că vietnamezii sunt poligloți, realitatea este că o foarte mică pondere din populația din Hanoi vorbește limba engleză.

Bucataria Vietnameza

Bucătăria vietnameză prezintă multe calități: este fină, uÈ™oară, dietetică, ieftină È™i foarte variată. Mai mult, există numeroase reÈ›ete culinare „împrumutate” de la chinezi È™i thailandezi. 
Două alimente par să domine totuși bucătăria vietnameză: orezul (nu este deloc surprinzător având în vedere plantațiile imense de orez) și supa Pho, o supă mai degrabă solidă, consumată de localnici la orice oră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Top Ad