Obiective turistice interesante in Berlin - calatoriiinlume

Post Top Ad

Post Top Ad

04 februarie 2019

Obiective turistice interesante in Berlin


Berlinul  este o capitala europeana cosmopolita, intesata cu buticuri, monumente si obiecte de arta inovatoare. Pe langa istoria bogata, orasul are peste 1.700 de poduri, cu mult peste frumoasa Venetie.
Berlinul este capitala Germaniei si unul dintre cele 16 state din Republica Federala Germana. Berlinul este cel mai mare oras din Germania si are o populatie de 3,4 milioane.



Berlinul este cunoscut pentru istoria sa, viata de noapte trepidanta, cafenele sale numeroase, cluburi, baruri, arta strazii, dar si multe obiective turistice, printre care amintim muzee, palate si alte site-uri de interes istoric.
Arhitectura din Berlin este destul de variata. Desi grav deteriorat in ultimii ani de cel de-al doilea razboi mondial, orasul a fost reconstruit foarte mult, mai ales dupa caderea Zidului Berlinului in 1989.
In Berlin exista mai mult de o singura zona centrala. Berlinul are mai multe cartiere - fiecare dintre aceste cartiere ale orasului au stilul lor unic. Initial, Berlinul a fost oficial impartit in 23 de cartiere. Din ianuarie 2001, cartierele au fost reduse in mod oficial de la 23 la 12 pentru eficienta administrativa.
Berlinul are o vasta gama de muzee, care constituie si un punct important de atractie. Cele mai multe muzee au o taxa de intrare cuprinsa intre 6 si 8 euro. Reducerile (de obicei 50%) sunt disponibile pentru studenti si persoanele cu handicap.
Cele mai multe muzee sunt inchise in zilele de luni; exceptie fac muzeele Altes si Deutsches Historisches Museum, care sunt deschise zilnic.
Trebuie mentionat ca anumite obiective turistice din Berlin, printre care numeroase palate si parcuri au fost inscrise in anul 1990 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Museumsinsel si „Insula Muzeelor” au intrat in Patrimoniul UNESCO in anul 1999.

Principalele obiective interesante de vizitat in Berlin sunt urmatoarele :
  
Brandenburger Tor



Nimic nu spune "Berlin" destul de mult ca Poarta Brandenburg (Brandenburger Tor), monumentul cel mai definitoriu al orasului si raspunsul Berlinului la Arcul de Triumf din Paris.  Construit pentru regele Frederick Wilhelm al II-lea in anul 1791, acest monument de 26 de metri inaltime situat in cartierul Mitte Pariser Platz a fost prima structura neoclasica din Berlin, notabil pentru carul sau cu patru cai, cele sase coloane mari de pe fiecare parte formand cinci treceri pentru trafic.

Palatul Charlottenburg



Cea mai veche si cea mai mare mosie din Berlin, la sfarsitul secolului al 17-lea Charlottenburg a fost timp de decenii cel mai important loc de resedinta din Berlin.
Frumos  restaurat, acest palat imens are multe caracteristici importante, de la masiva cupola de 50 de metri la Orangeria adaugat in 1712.
Un punct culminant al turului proprietatii este o vizita la New Wing cu apartamentele sale de stat si Banqueting fin Hale.
Construit in 1746, vizitatorii obtin o bucatica din splendoarea in care Regii si Electorii au trait, cu mobilier si picturile lor fine, apartamentele ocupate de catre succesorii lor.
Se viziteaza si sala de mese si Galeria de 42 de metri lungime cu stuc aurit.




Istoria Zidului Berlinului a inceput in anul 1961, cand Germania de Est a sigilat partea de est a orasului pentru a stopa valul de refugiati de la est la vest.
Pana in momentul in care a fost rupt in 1989, peretele de patru metri inaltime si 155 kilometri lungime, 55 de strazi, 293 de turnuri de observatie si 57 de buncare.
O portiune mare de perete intact pote fi vazuta la est de centrul orasului, de-a lungul raului Spree in Mühlenstraße langa Oberbaumbrücke.
Cunoscut sub numele de East Side Gallery, este o sectiune a peretelui, care este pastrata ca o galerie. Ea are mai multe picturi murale frumoase, motivate politic.

Museu msinsel



Situat intre raul Spree si Kupfergraben, Muzeul Island este o parte minunata a vechiului Berlin.
Aici veti gasi multe dintre cele mai vechi si cele mai importante muzee ale orasului, inclusiv Muzeul Vechi (Altes Museum), construit in 1830 pentru a gazdui bijuteriile coroanei si alte comori regale.
Alte muzee care fac parte din Insula Muzeelor sunt Muzeul Bode, Neues Museum si Neaderthal.

Memorialul evreilor ucisi in Europa



Deschis in primavara anului 2005, aceasta opera de arta abstracta, care acopera un intreg bloc in apropiere de Poarta Brandenburg, inclusiv un muzeu subteran, cu detalii ample referitoare la Holocaust, precum si obiecte ale evreilor care au decedat in timpul celui de-al doilea razboi mondial.
Cu 3.5 milioane de vizitatori in primul an il acesta este unul dintre cele mai vizitate memoriale din Berlin

Deutsches Historisches Museum



Muzeul istoric german care acopera totul, de la pre-istorie pana in ziua de azi. Vizitarea acestui muzeu dureaza 2-3 ore. 

 Jüdisches Museum



Aici gasiti totul despre istoria evreilor din Germania. Expozitia permanenta pe doua milenii de istorie germana-evreieasca. Exista si un mic muzeu independent evreiesc, la Sinagoga Oranienburger Straße. 

Gemäldegalerie




Aici se gasesc  mii de picturi europene din sec al XIII-lea si din secolul al XVII-lea. Tot aici se mai pot gasi picturi de la Dürer, Raffael, Tizian, Caravaggio, Rubens si Rembrandt.

Muzeul für Naturkunde



Aproape  de  gara principal, Muzeul de Stiinte Naturale, care detine o impresionanta colectie de schelete de dinozaur, fosile si minerale. Acest muzeu a fost redeschis dupa restaurare la sfarsitul anului 2007. 

Berlinische





Berlinische  Galerie  este muzeul de arta moderna, arhitectura si design. Muzeul este chiar langa Muzeul Evreiesc. 

Story of Berlin




Aproape de statia de metrou Uhlandstraße, ultima oprire pe U1. Muzeu este situat in centrul unui mall. In plus fata de istorie, cultura, transport, arhitectura si o expozitie de viata din vremurile medievale. Turul dureaza 20 de minute si este  inclus in costul biletului de intrare, este alternativ in germana si engleza.




Cea mai mare si mai impresionanta biserica din Berlin, construita la inceputul secolului al XIX-lea, ca o expresie a puterii imperiale. Situat langa insula muzeelor , intrarea costa 5 euro, si se poste  urca pe partea de sus a cupolei pentru o frumoasa  panorama  asupra centrului  Berlinului .




O biserica simbolica, datand din 1891-1895, cu doua cladiri moderne, concepute de catre Egon Eiermann in 1961, un turn hexagonal cu clopot si o sala de cult octogonala. 
Situat in apropierea Alexanderplatz, nu este numai cel mai inalt turn biserica din Berlin (90 m), dar, de asemenea este una dintre cele mai vechi biserici din centrul istoric al Berlinului. Intrarea este libera si in interior sunt multe comori vechi. 

Nikolaikirche



Este cea mai veche biserica din Berlin, datand  de la inceputul secolului al XII-lea.. Interiorul a fost schimbat intr-o expozitie , iar  intrare este libera. 




Una dintre cele mai mari biserici catolice din Berlin, a fost reproiectata in interior intr-un stil modern, in anii 1950. 

Gradina Zoologica



Gradina Zoologica din Berlin (Zoologischer  Garten  Berlin) este cea mai veche din Germania si ramane una dintre cele mai populare atractii din Berlin. In fiecare an ii trec pragul peste 3 milioane de persoane. Infiintata in 1844 si complet reconstruita dupa al Doilea Razboi Mondial, gradina zoologica este foarte moderna, iar acvariul si-a castigat o buna reputatie pentru programele sale de reproducere a speciilor.
Gradina gazduieste peste 15.000 de animale, reprezentand aproximativ 1.600 de specii, inclusiv ursi panda si maimute.

Harta Berlin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Top Ad