Australia. - calatoriiinlume

Post Top Ad

Post Top Ad

08 iulie 2020

Australia.

Australia. 

Este cel mai mic continent în funcÈ›ie de suprafață , cu 8,6 milioane de km². PopulaÈ›ia continentului australian este de 39 de milioane de locuitori.Este o È›ară suverană care cuprinde continentul australia, insula Tasmania È™i numeroase insule mai mici. Este cea mai mare È›ară din Oceania È™i cea de-a È™asea È›ară din lume pe suprafață totală . PopulaÈ›ia de 26 de milioane de locuitori  este foarte urbanizată È™i concentrată puternic pe litoralul estic. Capitala Australiei este Canberra , deÈ™i cel mai mare oraÈ™ este Sydney. Cealaltă majoritate a țării zone metropolitane sunt Melbourne , Brisbane , Perth È™i Adelaide .

Australieni indigeni au locuit pe continent timp de aproximativ 65.000 de ani  Ã®nainte de prima sosire a exploratorilor olandezi la începutul secolului al XVII-lea, care l-au numit New Holland . ÃŽn 1770, jumătatea estică a Australiei a fost revendicată de Marea Britanie È™i s- au stabilit iniÈ›ial prin transport penal la colonia din Noua Èšara Galilor de Sud Ã®ncepând cu 26 ianuarie 1788, dată care a devenit ziua naÈ›ională a Australiei . PopulaÈ›ia a crescut constant în deceniile următoare È™i până la o grabă de aur din 1850 , cea mai mare parte a continentului a fost explorată È™i alte cinci persoane în sine. guvernarea coloniilor de coroane Ã®nfiinÈ›ate La 1 ianuarie 1901, cele È™ase colonii federat , formând Commonwealth-ul Australiei. 


Tarile de pe Continent

Pe continent se află 3 țări: Australia cu insula Tasmania, Papua Noua Guinee și porțiuni din Indonezia (ca de exemplu Papua de Vest). Noua Zeelandă nu face parte din continentul Australia, ci din continentul scufundat Zealandia.

Papua Noua Guinee, una dintre țările de pe continent. Este una dintre cele mai diverse țări din lume din punct de vedere lingvistic È™i cultural. Totodată, ea este una dintre cele mai „rurale” țări, doar 18% din populaÈ›ie trăind în centre urbane.
În plus, în Papua de Vest, o provincie din Indonezia, se estimează că trăiesc 44 de triburi necontactate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Top Ad