Japonia - calatoriiinlume

Post Top Ad

Post Top Ad

08 iulie 2020

Japonia

Japonia

Japonia este o È›ară insulară din Asia de Est, situată pe un lanÈ› de insule aflate între Oceanul Pacific È™i Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeană. Este cunoscută în româneÈ™te È™i sub numele de Èšara Soarelui Răsare. Potrivit legendei, Japonia a fost creată de către zei care au înfipt o sabie Ã®n ocean. La scoaterea ei formându-se patru picături ce au devenit insulele principale, precum È™i o multitudine de insule mici (peste 5000).


Japonia este a treia cea mai mare economie a lumii È™i al cincilea cel mai mare exportator È™i importator. Èšara beneficiază de o forță de muncă înalt calificată È™i este printre cele mai educate țări din lume, unde marea parte a cetățenilor săi deÈ›in studii superioare.

 DeÈ™i Japonia a renunÈ›at oficial la dreptul său de a declara război împotriva altor țări. Aceasta menÈ›ine o forță militară modernă, având al optulea cel mai mare buget militar din lume .

 Japonia este o È›ară dezvoltată, ce are un nivel foarte ridicat de dezvoltare umană, speranță de viață ridicată. Japonia este cunoscută la nivel mondial pentru contribuÈ›iile sale în È™tiință È™i tehnologie.

Conform legendelor și documentelor japoneze, Țara Soarelui Răsare are o istorie de aproximativ două milenii și jumătate. Pe teritoriul actual al Japoniei au trăit oameni încă din paleolitic și neolitic.

Insule in Japonia

Japonia este localizată în Asia de Est, în nordul Oceanului Pacific, fiind formată din 4 insule importante. Acestia reprezintă un procent de aproximativ 95% din teritoriul Japoniei:

Honshu (227414 km2), Hokkaido (78411 km2), Kyushu (42600 km2) È™i Shikoku (17800 km2), plus numeroase insule mici.

Flora din Hokkaido este caracterizată de păduri de conifere specifice zonei montane (brad, molid È™i larice), la altitudini mari, È™i de păduri de arbori nordici cu lemn de esență tare combinaÈ›i, la altitudini mai joase.

ÃŽn Honshu, întâlnim o floră de tip temperat formată din: chiparos, pin umbrelă brad hemlock ,tisă È™i pin alb.

ÃŽn Japonia sunt identificate în jur de 140 de specii de animale. Singura specie de primată este macacul japonez ce poate fi întâlnit È™i în nord.

Flora si Fauna

Există 32 de specii de carnivore, printre care: ursul brun, hermina, nurca, ratonul, vulpea, lupul, morsa È™i foca. ÃŽn ape se găsesc crabi È™i creveÈ›i.

Mari grupuri de pești migratori sunt direcționate spre Japonia de către Curentul Japoniei și Curentul Kuril. Speciile de insecte sunt variate și în număr mare. Aici trăiesc peste 250 de specii de păsări și 8 specii de reptile.

Japonia este situată la limita nord-estică a zonei climatice aflate sub influența musonului Asiatic. Acesta aduce o cantitate mare de precipitații pe teritoriul țării. Vremea are o dublă influență: una a sistemului climatic siberian și a doua, a tipului climatic din zona sudică a Pacificului.

Clima in Japonia

Clima este influențată de prezența Curentului Japoniei (Kuroshio).Este un curent cald iar nordul este dominat de Curentul Kuril (Oyashio), un curent rece. Acesta acționează în estul insulei Hokkaido și la nord de Honshu.

Religii in Japonia

Principalele religii din Japonia sunt budismul È™i È™intoismul. TotuÈ™i, majoritatea japonezilor nu sunt adepÈ›ii unei singure religii. Ei încorporează în viaÈ›a lor de zi cu zi caracteristici din ambele religii. Acestia sunt stranse într-un proces numit sincretism. ÃŽnvățăturile budiste È™i È™intoiste sunt adânc încorporate în viaÈ›a zilnică din Japonia.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Post Top Ad